بررسی آلودگی درختان راش به شپشک پنبهای Cryptococcus fagisuga Barspar در استان گیلان
2005
شپشک پنبه ای راش Cryptococcus fagisuga Barsparبا تغذیه از شیره درختان راش و همچنین انتقال قارچ مخرب نکتریا، ضعف و همچنین مرگ درختان را به دنبال دارد. تحقیق حاضر به منظور بررسی پراکنش و فراوانی آفت در بین درختان و همچنین بررسی تأثیر عوامل محیطی روی فراوانی آفت در 851 هکتار از جنگلهای منطقه شن رود سیاهکل انجام شد. در این بررسی آمار برداری بصورت نمونه برداری به شیوه تصادفی - سیستماتیک با شبکه ای به ابعاد 200× 250 متر انجام گرفت.
نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که: الف) شپشک پنبه ای راش غالبا درختان راش را در ارتفاعات پایین تنه مورد حمله قرار می دهد. ب) 23% از درختان راش منطقه با شدت های مختلف به این آفت مبتلا هستند. ج) همبستگی شدیدی بین فراوانی آفت و قطر درختان راش مشاهده می شود به گونه ای که با افزایش قطر بر فراوانی آفت افزوده می گردد. د) بین فراوانی آفت و ارتفاع از سطح دریا رابطه عکس وجود دارد، به عبارتی با افزایش ارتفاع از سطح دریا از فراوانی آفت به نحو چشمگیری کاسته می شود. م) در شیب های شمالی فراوانی آفت به مراتب بیشتر از شیب های جنوبی و دامنه هایی از مناطق جنگلی است که نور گیر هستند. ن) بخش هایی از تنه درختان که در جهت شمالی قرار داشته اند بیشتر از جهت های جنوبی مورد حمله آفات قرار گرفته اند.
با توجه به نتایج بدست آمده می توان قضاوت نمود که عامل نور و رطوبت نقش تعیین کننده ای در فراوانی این آفت دارند. لذا مدیریت اصولی برگرفته از علم جنگل شناسی در راشستانها با توجه به نیازها و سرشت اکولوژیکی درختان راش از جمله مهمترین روش مبارزه با این آفت محسوب می شود.
- Correction
- Source
- Cite
- Save
- Machine Reading By IdeaReader
0
References
0
Citations
NaN
KQI